De vakantie in Dordrecht is volledig toegeslagen. Melancholisch kijk ik uit over de Groenmarkt. Uitgestorven straten en een regenbui doen mij verlangen naar een warm land. Maar ja, Covid werkt ook niet erg mee.
Normaliter ging ik altijd naar de stacaravan op de Veluwe en zat ik op mijn tuinstoeltje te kijken hoe de overburen als een malle een shuttle van de ene kant naar de andere kant toe sloegen. Nu zat ik tezamen met een restaurateur te klagen dat er weer verschoven is. “Verdorie” dacht ik, “Frankie we gaan wat doen. Om mijn intrinsieke motivatie wat op te voeren bel ik altijd Maaike zodat er wat gebeurd. Vijf minuten later zat ik in de auto onderweg naar Hendrik Ido Ambacht.
We hadden een missie….de zomer in je glas. Nu verzorgen wij regelmatig virtuele wijnproeverijen en laat de volgende nu de grote virtuele zomerproeverij zijn. Diverse druiven uit verschillende streken passeren de revue. Dus toch maar even een en ander meegenomen.
3 witjes, 2 rose’s en 2 rode stonden op de achterbank. Met een bescheiden snelheid, waardoor de G-krachten effect kregen op mijn appelwangetjes, kwamen we 4 minuten later aan bij Maaike. Auto geparkeerd en op naar het terras (waarom scheen hier overigens wel de zon ?).
Maaike was onverbiddelijk. Grappig de witjes en de rode wijnen. Ze had trek in rosé. Ik kwam met een verweer. Maar mijn manier van praten was een kruising tussen een Russische bad guy in een Hollywoodfilm en een yogalerares die net terug is van een spirituele inspiratiereis langs de Ganges: er is geen touw aan vast te knopen.
Ik had verloren, Frankie Bistro bracht de overige 6 wijnen terug naar de auto en opende de eerste rosé. Deze raakt gelijk de essentie van wijn maken. Het draait in deze wereld niet om accuzuur, het gaat om wijn. Een glas wijn is een beloning, het tastbare bewijs dat je de grauwe middelmaat van het leven bent ontstegen. Wijn drinken is een feestje. Ik snap dat de commercie op de bagagedrager van iedere wijnmaker meelift. Maar volgens mij is er genoeg te krijgen wat wel voldoet aan de prijs kwaliteit maatstaf.
Dit is er nu zo eentje. De Lacrimae Rerum van Borcolobo. Een topper en stiekem moest ik Maaike weer gelijk geven. Over smaak valt te twisten toch ….
La vie en rose
Toprose van het wijnhuis Borcolobo. Deze wijnmakers vertonen hun kunsten in Castilla-y-Leon, het noorden van Spanje. Met de handgeplukte Tempranillo maken zij een wijn met een vrij donkere mooi, glanzende rosé kleur. Licht gekruide neus met impressies van vers fruit als aardbeien en frambozen, zoete rode drop en een fijn vleugje viooltjes. Volle, rijpe en droge smaak die uitmondt in een lange en mooi uitgebalanceerde finale. Zowel culinair als verfrissend!
Als BrAMlezer krijgt u uiteraard een lekkere korting. Normaal zijn deze pareltjes € 19,50 maar voor u bieden wij hem aan voor € 16,50. Zeker het proberen waard.