CURSUS Level 1 Wijnvignet
VAN WIJNHUIS 167

Level 1

BESTE GAST,

Ben je een wijnliefhebber en wil je wat meer weten over wijn dan organiseert Wijnhuis 167 diverse wijncursussen. Een ervan is de SDEN 1. De cursus omvat 2 lesavonden waarin je leert over de geschiedenis van wijn en hoe wijn gemaakt wordt. Daarnaast leer je wat de invloeden zijn tussen klimaat en grondsoort. Je leert wijnetiketten beter te begrijpen en verschillen te ontdekken in druiven en regio’s. Tijdens de wijncursus van vijf avonden proeven we uitgebreid de belangrijkste wijnen uit de verschillende regio’s, maar ook champagnes en dessertwijnen.

Op elke cursusavond worden er zo’n 6 wijnen geproefd, onafhankelijk geselecteerd en passend bij de thema’s van de avond. Er is veel aandacht voor wijneigenschappen die bepalend zijn voor wijn-spijscombinaties. We werken met kleine groepen van maximaal 14 deelnemers. Zo is er veel interactie en persoonlijk contact mogelijk. Deze SDEN 1 cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

De les bestaat uit een uur theorie en een uur proeven. Uiteraard met een uitloop.

Het proefgedeelte is opgesplitst in een gedeelte waarbij je de verschillende witte druiven kunt proeven, en ja je raadt het al, een gedeelte wat een aantal blauwe druiven omvat.

De lessen worden gegeven door ervaren wijndocenten te weten Kim Jovanovic en Ernst Jan Overduin. Aanbevolen door het Wijninstituut combineren de ervaren wijndocenten toegankelijkheid met diepgang, waardoor de wijncursus geschikt is voor beginnende en gevorderde wijnliefhebbers.

Wat nuttige info

Cursusdata

    9 februari en 1 maart 2024

of

17 en 31 mei 2024

De cursus vindt doorgang vanaf 8 personen

 

Locatie Wijnhuis 167, Groenmarkt 167, Dordrecht

Prijs € 125,00 voor 2 avonden

Tijd 19:00 – 21:30 uur