CURSUS Level 3 Wijnbrevet
VAN WIJNHUIS 167

Level 3
BESTE GAST,

Weet je al het nodige van wijn en houd je van koken of lekker eten dan organiseert Wijnhuis 167 diverse wijncursussen. Een ervan is de SDEN 3. In zeven lessen wordt je meegenomen op een reis door de wijnlanden van de hele wereld. Hoe wordt wijngemaakt, wat de invloeden zijn tussen klimaat en grondsoort, wat zijn de specificaties, hoe proef je, wat staat er in vredesnaam op zo’n etiket. Deze en meer van dit soort levensvragen die beantwoord worden op de cursus.

Je verdiept je kennis en breidt je proefervaring uit. Op elke cursusavond worden er zo’n 10 wijnen geproefd, onafhankelijk geselecteerd en passend bij de thema’s van de avond. We nemen je mee naar alle hoeken van de oude en nieuwe wereld.

Er is veel aandacht voor wijneigenschappen die bepalend zijn voor wijn-spijscombinaties. We werken met kleine groepen van maximaal 14 deelnemers. Zo is er veel interactie en persoonlijk contact mogelijk.

De les bestaat uit een uur theorie en een uur proeven. Uiteraard met een uitloop.

Het proefgedeelte is opgesplitst in een gedeelte waarbij je de verschillende witte druiven kunt proeven, en ja je raadt het al, een gedeelte wat een aantal blauwe druiven omvat.

De lessen worden gegeven door ervaren wijndocenten. Aanbevolen door het Wijninstituut combineren de ervaren wijndocenten toegankelijkheid met diepgang, waardoor de wijncursus geschikt is voor beginnende en gevorderde wijnliefhebbers.

Wat nuttige info

Cursusdata

Er zijn nog geen data bekend !!

 

Locatie Wijnsocietiet 167, Groenmarkt 105, Dordrecht

Prijs € 545,00 voor 7 avonden

Tijd 19:00 – 21:30 uur