CURSUSSEN EN MASTERCLASSES
VAN WIJNHUIS 167

Welke cursus past er in vredesnaam bij mij ?

Als je dit artikel leest, dan gaat je interesse in wijn waarschijnlijk al voorbij wit en rood. Wat zit er in je glas? Hoe wordt het gemaakt? Hoe herken ik een Tempranillo ? Heeft een Crianza nu 6 of 12 maanden houtlagering ? Ervaren docenten helpen jou op weg. Maar welke cursus past het beste bij jou?

Over wie hebben we het?

De twee grote aanbieders van erkende wijnexamens in Nederland zijn SDEN en WSET. Het verschil is dat SDEN een Nederlands opleidingsinstituut is en WSET een Britse opleider, die wereldwijd actief is. Belangrijker is het verschil tussen het studeren en examineren, maar daar komen we later in dit artikel op terug.
Level 1 Wijnvignet

De cursus omvat 2 lesavonden waarin je leert over de geschiedenis van wijn en hoe wijn gemaakt wordt. Daarnaast leer je wat de invloeden zijn tussen klimaat en grondsoort. Je leert wijnetiketten beter te begrijpen en verschillen te ontdekken in druiven en regio’s.

Level 2 Wijnoorkonde

In 5 lessen wordt je meegenomen op een reis door de wijnlanden van de hele wereld. Wijn proeven, de keuze van wijn en het maken van wijn-spijscombinaties zal je na deze cursus makkelijker afgaan.

Level 3 Wijnbrevet

In 7 lessen wordt je meegenomen op een reis door de wijnlanden van de hele wereld. Hoe wordt wijngemaakt, wat de invloeden zijn tussen klimaat en grondsoort, wat zijn de specificaties, hoe proef je, wat staat er in vredesnaam op zo’n etiket.

Level 4 Vinoloog
Level 5 Magister Vini

MASTERCLASSES

Wederom gaan we weer eens proberen om wat op te steken van de wondere wereld van de wijn. Maar ja, wij willen ook anders dan anders zijn dus we hebben eens gekozen voor een andere insteek.