Eigenlijk ben ik een heel romantisch type. En jawel Valentijnsdag komt eraan. De dag waarop je ongegeneerd uit mag pakken met bossen bloemen, lingerie, witte paarden en strijkorkestjes.

 

Op een gegeven moment heb je het wel gehad. Weer een ontbijtje bij Nobels, brunchen bij Post en elkaar verliefd aankijken met een pannenkoek bij De Lampet. Dan begint het natuurlijk te kriebelen…..

 

Hoe pak je zoiets aan ? “Zeg schat”, begon ik schoorvoetend, “Weet je nog tijdens Gastvrij Rotterdam dat we Agnes Genet tegen zijn gekomen ?” En dan natuurlijk niet het antwoord afwachten en gelijk doorpakken, moesten we die niet bezoeken ?

 

En huppakee, koffertje gepakt en met Chouilly op de navigatie, gingen we op pad.

De straat nog niet uit of daar kwamen de eerste kamervragen: Was Agnes die dame met die hoge hakken ? Uh..

Ach kom, dacht ik, we hebben nog 426,2 kilometer te gaan, dus ik begon te oreren..

 

Ik zou het niet meer weten hoorde ik mezelf zeggen. Agnes, de dochter van Michel om gelijk van onderwerp te veranderen….

 

 

 

De stad Chouilly staat bekend om zijn hoge kwaliteit Chardonnay en wordt gerangschikt onder de 17 grands crus die de Champagne telt. Met meer dan 500 hectare wijngaarden, is het het grootste 100% geclassificeerde terroir dat sommige oenologen de uitspraak ontlokt “ons dorp is op zich een kleine champagne” De GENET familie bewerkt al meerdere generaties dit terroir in Chouilly en Michel Genet creëert er zijn merk in 65. Vandaag leiden Vincent, Agnes en Antoine het land van hun voorouders. Familiegeschiedenis, liefde voor wijn, wijnstokken en een gedeelde passie …

De filosofie van dit huis is eenvoudig, “less is more”: Minder is meer in de productie: alleen de beste vruchten worden voor elke oogst geselecteerd. Een kleine selectie cru’s vertegenwoordigt een echt authentieke stijl en smaak. Minder is meer in de fles, onze wijnen proberen niet te imponeren met zware smaken en vinosity. Zelfs onze fles ziet er minder uit is meer. Stijlvol, stijlvol, sober en opnieuw, elegant.

Ik wil graag ambassadeur van ze worden. Klopt, beaamde de vrouw, smaak was perfect tijdens de beurs. Grappig dat ambassadeur, maar wat gaan we nog meer doen in Chouilly..

Ook daar kom je uit en Google is geduldig. Dus als u tips wilt.

Binnenkort hebben we ze weer op voorraad. De toppers…