Vorig jaar september heb ik een maagverkleining gedaan en ben ik inmiddels 72 kilootjes kwijt. Of te wel een doosje of 15 wijn laat ik iedere dag staan bij het opstaan. En we gaan gestaag door. Van een ontplofte afgekeurde operazanger ga ik gestaag naar een jonge god.

Hoewel jong…er is weer een jaar voorbij. Zo stiekem gaan de jaren toch tellen.

Wordt je door de nestor van de tafel er haarfijn op gewezen dat, nu hij niet meegaat, ik de oudste ben van de groep. Oeps, en ik merk het ook aan mezelf. Het lijkt wel of ik verstandiger wordt.

Hoewel dat laatste hoogst waarschijnlijk alleen door mezelf erkend word.

 

Inmiddels zit ik weer voor een weekje in Zweden om bij te komen van de decembermaand. Natuurlijk de tijd dat we moeten vlammen en eigenlijk het moment dat je de omzet van het afgelopen jaar realiseert. Inmiddels zijn er aan het front een aantal wijzigingen bij gekomen.

Dennis (Nederlof) is afgelopen jaar regelmatig bijgesprongen met raad en daad. Samen verzorgen we de filmpjes bij onze klanten en dit gaan we wekelijks uitbreiden. En dan merk je ook dat Dennis een aantal dingen kan waar ik het bestaan niet eens van afwist.

 

Zo’n filmpje maken begint eigenlijk iedere keer hetzelfde. Na een uur geklaag van ondergetekende dat het toch wel erg vroeg is pareert Dennis, als een volleerd getrouwd stel, dat ik dit soort afspraken maak. Na alles in de auto gezet te hebben gaan we naar de locatie toe. Dit keer Ferdinand’s op de Singel. Mijn voorbereidingen voor de spiegel komen per direct te vervallen als ik over de grime begin en de eerste vedette-neigingen zich aandienen.

 

Anderhalf uur en 124 takes later staat alles erop en dan begint voor Dennis het echte werk. Monteren geblazen. Vol bewondering sta ik dan toe te kijken hoe ik transformeer in een stoethaspelende goedwillende amateur in een Oscar winnende acteur. Of in ieder geval een nominatie dan..

 

In dit filmpje begin ik over Grand C. Dit jonge, ambitieuze wijnproject werd op poten gezet onder de kundige leiding van Axel Wulfken, voormalig Marketing Director en Product Manager van de Moët-Hennessy-groep en Jacques Cattin, één van de meest vooraanstaande wijnmakers uit de Elzas en president van de gerenommeerde “Association Crémant d’Alsace”. Door de jaren heen ontvingen zijn crémants en wijnen verschillende onderscheidingen.

 

Het doel van Grand C is een reeks van lekkere, zuivere en moderne Elzas-wijnen op de markt te brengen, die beantwoorden aan een hedendaagse en representatieve stijl, en die de Elzas verlossen van zijn saaie, oubollige imago zonder de traditie en typiciteit van de streek te verloochenen. Ook de presentatie staat ver van de klassieke, oerlelijke Elzasfles en straalt een vernieuwende, kleurrijke sfeer uit.  Bij de huisgemaakte terrine van Peter had ik gekozen voor de Pinot Noir van dit huis. Deze wijn heeft een heldere, lichtrode kleur. Intense aroma’s van rood fruit, zoals kersen en rode bessen. Hints van pure chocolade en licht rokerige toetsen. Fruitig en fris karakter met uiterst milde tannine. Elegante, fijne en evenwichtige afdronk. Geen straf dus.

 

Terwijl ik over Grand C loop te oreren begint Dennis over koffie en scheuren in zijn rug van de pure uitdroging. Dus dan maar naar de koffiehoek; ik moet hem toch te vriend houden…

 

Tot snel, dan doen we een glaasje Grand C op de zomer.

Frankje